Arjan Koopmans

Persoonlijk

Geboren in 1957 en opgegroeid in Rotterdam. Het huwelijk met Thea was vruchtbaar met hun kinderen Sandy en Jeffrey. Arjan is trotse opa van Tygo, zoon van Sandy.

In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met God en de Bijbel, lezen en schrijven, social media, een goeie film of serie kijken, fitness, mensen helpen en af en toe schatgraven met de metaaldetector of magneetvissen.

www.arjankoopmans.com

zakelijk

Sinds 1987 ondernemer/ZZP’er. Netwerk marketing, franchising, advisering, projectmanagement, training en coaching in persoonlijke groei. Auteur van enkele vakboeken.

www.optimalist.nl

https://www.linkedin.com/in/Arjankoopmans

 

gambia

Arjan kent sinds 1983 André Slooter, ICT’er bij het Dijkzicht, later Erasmus ziekenhuis Rotterdam. André heeft op een gegeven moment zijn baan opgezegd en is naar Gambia geëmigreerd, waar hij als een local ging leven. Gegrepen door de armoede daar (gemiddeld inkomen ligt op ca. € 50,- per maand) heeft hij in 2017 de Free Mind Organisation opgericht, een Gambiaanse stichting. Met een medical clinic in Old Yundum.

Gestart met bijna niets, zijn er nu 2 klinieken en 35 gemotiveerde personeelsleden. De kliniek in Old Yundum is 24/7 open en men kan voor € 0,50 een huisartsconsult krijgen. De stichting is in de exploitatie volledig zelfvoorzienend. Wel zijn gelden nodig voor verdere uitbreiding, toerusting, materialen enz. André vroeg Arjan om ondersteuning. In 2018 bezocht Arjan voor de eerste keer Gambia en was meteen verkocht. Via het netwerk van Arjan is een bijdrage geleverd aan o.a. het opknappen en gereed maken van een 2e gebouw in Old Yundum, aanleggen waterleiding en toilet en doucheruimten.

Inmiddels was Arjan via Facebook door meerdere Gambianen benaderd. Arjan is graag bereid te helpen, maar gezien de tijd en middelen is dat beperkt. Een strenge voorselectie bleek hard nodig. Arjan kijkt vooral via tekstberichten en videobellen naar de eerlijkheid, mindset, leer- en veranderbereidheid en hoe kansrijk iemand is om selfsupporting te worden.

Lamin Colley uit Tanji bleek zo iemand te zijn. Arjan ontmoette Lamin tijdens zijn eerste reis en het klikte meteen zodanig dat snel daarna door Lamin de achternaam Koopmans werd aangenomen. Zij eren en respecteren elkaar in die vader zoon relatie.

Lamin is docent Engelse taal op een basisschool in Tanji. Al snel werd ook deze school in ons hulpprogramma opgenomen. Vele stoelen, tafels, computers enz. vonden hun weg vanuit Nederland naar de school.

De door Arjan ingezamelde medicijnen, kleding, schoenen, brillen, speelgoed en schoolspullen worden naar of de kliniek of naar Lamin gestuurd. Waarna Lamin de spullen verdeeld onder zijn leerlingen of families daarvan, zijn dorpsgenoten of de school.

Verder zijn via Lamin de eerste waterputten gebouwd, na eerst goede plekken daarvoor te hebben geïnspecteerd en afspraken met de omwonenden over het gratis gebruik ervan te hebben gemaakt.

Naast Lamin heeft Arjan nog een aantal mensen geholpen die door zijn strenge voorselectie zijn gekomen. Vooral door met hun plannen te maken voor de toekomst en zelfvoorzienend te worden. Hij helpt die mensen zelf. Of heeft hen gekoppeld aan een sponsor.

Stay Informed