Wilbert Sluiter

Persoonlijk

Geboren in 1968, opgegroeid in Den Haag, getrouwd met Judith en nu wonend in Limburg.

Wilbert is opgeleid tot huisarts en is al meer dan 20 jaar actief. Hij runt met collega’s een gezondheidscentrum voor 10.000 mensen in Nederweert

Afrika

In 2003 bezochten Wilbert en Judith Malawi, waar Judiths peettante een kliniek had opgericht. Sindsdien steunden zij daar, totdat de contactpersoon met pensioen ging en de kliniek uitgegroeid was tot een selfsupporting ziekenhuis.

gambia

Judith en Wilbert volgden vele professionele trainingen bij Arjan Koopmans en een paar jaar geleden vertelde hij over zijn directe ontwikkelingshulp in Gambia. Zij ontmoetten Lamin Colley en hoorden van zijn enthousiaste en voortdurende inspanning om levens te veranderen in zijn gemeenschap en daarbuiten.

 

Wilbert heeft veel bestuurlijke ervaring in de medische en Aikido wereld (Aikido is een Japanse zelfverdedigingssport en levensfilosofie) en is aan de slag gegaan voor Lamin. Hij richtte de stichting op en verrichte veel werk in het uitzoeken van veilige financiële geldstromen richting Gambia, een lastige klus. Judith maakte en beheert de website.

Uiteraard zorgt Wilbert ook voor medisch materiaal, medicijnen en algemene sponsoring voor Gambia en coaching van Lamin.

Stay Informed